Корисничка поддршка:
Македонски English

Матијас Енар

Матијас Енар (1972) е француски автор. Главно пишува романи со арапска тематика. Студирал арапски и персиски јазик. Долго време живеел на Блискиот Исток и го истражувал. На почетокот на новиот милениум се преселил во Барселона, каде што ги пишува сите дела. Добитник е на многу книжевни награди. За романот „Бусола“ во 2015 година ја добива наградата „Гонкур“. Овој роман е распродаден во повеќе од 300 000 примероци!

Прикажи:
Сортирај по: