Корисничка поддршка:
Македонски English

Мартин Шмаус

Мартин Шмаус (1965) е чешки писател. Дипломирал на Факултетот за електротехника и сега работи како директор во болница. За многу кратко време успева да го привлече вниманието на книжевнaтa јавност. Ги добива наградата на Книжевниот клуб во 2005 година, а следната година и наградата „Магнесија литера“ во категоријата откритие на годината за романот „Девојче, запали оганче“. Живее и работи во Одра.

Прикажи:
Сортирај по: