Корисничка поддршка:
Македонски English

Џамал Уаријачи

Џамал Уаријачи (1978) е холандски писател. Роден е во Амстердам во мултикултурно семејство со потекло од Холандија и од Мароко. Студирал психологија. Пред целосно да му се посвети на пишувањето, работел како онлајн-терапевт. Бил номиниран за наградата на БНГ банка и за наградата „Златен був“. Автор е на неколку модерни романи. Пишува раскази и колумни на контроверзни теми.

Прикажи:
Сортирај по: