Корисничка поддршка:
Македонски English

Дорота Тераковска

Дорота Тераковска (1938-2004) е полска писателка и новинарка. Дипломирала социологија во Краков. Работела како редактор, публицист, била член на полското Здружение на новинари, писатели и сценски автори и композитори. Призната авторка на фантастични книги за деца и млади, кои со задоволство ги читаат и возрасните. За романот „Маѓепсница“ ја добива наградата на Светскиот совет на книги за млади (IBBY).

Прикажи:
Сортирај по: