Корисничка поддршка:
Македонски English

Бранислав Ѓорѓевски

Бранислав Ѓорѓевски е роден во 1986 година во Скопје. Во 2009 година дипломира на Правниот факултет во Скопје – отсек новинарство.  Во 2010 година неговиот краток расказ „Нешто како љубов“ влегува во 10-те одбрани раскази на регионалниот книжевен конкурс „Збор во просторот“ кој е дел од традиционалните „Априлски средби“ кои се  одржуваат во Белград. Збирката раскази „Сите тие краеви“ е негово прво книжевно остварување.

Прикажи:
Сортирај по: