Корисничка поддршка:
Македонски English

Зигмунт Милошевски

Зигмунт Милошевски (роден 1976) е полски писател. Работејќи како новинар ги проучувал судските и криминалистички извештаи. По објавувањето на својот прв роман, се здобил со епитетот „полскиот Стивен Кинг“. Автор е на трилогијата за обвинителот Теодор Шацки, од која првите два романа (Смртоносна терапија и Трошка вистина) се добитници на наградата за најдобар криминалистички роман во Полска. Преведуван е на многу јазици.

Прикажи:
Сортирај по: