Корисничка поддршка:
Македонски English

Бернардо Ачага

Бернардо Ачага (1951) е псевдоним на баскискиот писател од Шпанија, Хосеба Ирасу Гармендија. Дипломирал економија. Работел како економист, книжар, професор по баскиски јазик и издавач. Автор е на повеќе наградувани дела поезија и проза. Член е на Академијата на баскискиот јазик и директор на списанието „Ерлеја“. Преведен е на 32 јазици.

Прикажи:
Сортирај по: