Корисничка поддршка:
Македонски English

Борис Митковски

Борис Митковски е роден 1976 година во Куманово.

Завршил Теолошки факултет на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во В. Трново, Бугарија, a постдипломски студии на American Heritage University of South California, насока бизнис-администрација.

Поезијата го интересира уште од средношколски денови, особено хаику. Работел и во Авганистан, каде што и се инспирирал да ги напише стихозбирките Патот (2013) и Дрво кое шепоти (2015).

Прикажи:
Сортирај по: