Корисничка поддршка:
Македонски English

Давид Машадо

Давид Машадо (1978) е португалски писател. Пред целосно да се посвети на пишувањето, студирал економија и менаџмент во Лисабон. Интересот на читателите првично го привлекол како автор на литература за деца. Покрај наградуваните книги за деца, има објавено и неколку романи и збирка раскази. „Просечен индекс на среќата“ е неговата најуспешна книга.

Прикажи:
Сортирај по: