Корисничка поддршка:
Македонски English

Антон Баев

Антон Баев (роден 1963) е бугарски писател. Студирал бугарска филологија во Пловдив, a специјализирал новинарство во Ајова, САД. Работел како библиотекар, колумнист, репортер, главен уредник и издавач. Има објавено голем број книги од различни жанрови. Учествувал на меѓунарони фестивали и манифестации, меѓу кои и на книжевната резиденција „Апсолутно модерен“ во Скопје.

Прикажи:
Сортирај по: