Корисничка поддршка:
Македонски English

Павел Басински

Павел Басински (1961) е руски писател, книжевен критичар и публицист. Дипломирал книжевна теорија и критика. Предава литература и работи како уредник во весникот „Руска газета“. Член е на комисијата што ја доделува литературната награда што го носи името на рускиот писател Александар Солженицин. Автор е на голем број дела од областа на прозата и на биографијата.

Прикажи:
Сортирај по: