Корисничка поддршка:
Македонски English

Стефан Хертманс

Стефан Хертманс (1951) е меѓународно признат фламански автор од Белгија. Повеќе од дваесет години е професор на Кралската академија за префинети уметности во Гент. Автор е на шест романи, две збирки раскази, шест збирки есеи и дванаесет книги поезија. Речиси сите негови дела се наградени и преведени на странски јазици. Во 1989 година бил учесник на Струшките вечери на поезијата.

Прикажи:
Сортирај по: