Корисничка поддршка:
Македонски English

Кларис Лиспектор

Кларис Лиспектор (1920-1977) е бразилска писателка со еврејско потекло, родена во Украина. Се омажила за дипломат и долги години живеела во странство (главно САД и Европа). Се смета дека е една од водечките бразилски писателки на XX век, за што е и меѓународно призната. Нејзина специјалност е расказот, но остави и исклучителни романи. Дел од нив се филмувани.

Прикажи:
Сортирај по: