Корисничка поддршка:
Македонски English

Андреј Волкашин

Андреј Волкашин е писател и режисер, роден во Делчево во 1985 година. Неговите филмови и сценарија се подржувани од Македонската агенција за филм и од Бугарскиот филмски центар и се прикажувани и наградувани на многубројни меѓународни фестивали. Андреј сака да експериментира со различни жанрови и стилови, но во неговата работа, и како писател и како режисер, секогаш главен фокус останува комплексноста на човечката душа. Во слободното време Андреј искачува планински врвови и црта птици песнопојки.

Прикажи:
Сортирај по: