Корисничка поддршка:
Македонски English

Лоренцо Амури

Лоренцо Амури (1971-2016) бил италијански писател, како и музичар и музички продуцент. По тешка скијачка несреќа на дваесет и шестгодишна возраст, останал квадриплегичар, со парализирани осумдесет проценти од телото. Како писател се пројавил преку својот блог. Во 2013 година го објавува дебитантскиот роман Апнеја. Неговата втора книга, Зошто не го однесете во Лурд?, е своевиден дневник за патешествието до светилиштето на Богородица од аспект на човек без верба. 

Прикажи:
Сортирај по: