Корисничка поддршка:
Македонски English

Јиржи Хајичек

Јиржи Хајичек (роден 1967) е чешки писател. Растел на село во Јужна Чешка. Автор е на неколку книги раскази и романи. Добитник е на наградата „Магнезија литера“. Припаѓа во редот на најуспешните современи чешки писатели, преведен на англиски, италијански, унгарски, хрватски, македонски, белоруски, полски и на бугарски јазик. Во 2016 година имал премиера филмот снимен според неговата книга „Крадците на зелени коњи“.

Прикажи:
Сортирај по: