Корисничка поддршка:
Македонски English

Љубен Конески

Љубен Конески е роден во 1954 година во Прилеп. Основно училиште и гимназија завршил во родниот град. Дипломира во 1978 година на Факултетот за политички науки во Белград, на Катедрата за дипломатија и меѓународни односи. Во 1979 година се вработува во тогашниот РСВР (МВР) во Службата за државна безбедност. Во Службата за безбедност извршувал повеќе работни задачи од аналитичката и оперативната дејност. Книгата „УБК одблизу – сеќавање на едно време“ е негово дебитанско книжевно дело.

Прикажи:
Сортирај по: