Корисничка поддршка:
Македонски English

Алан Паулс

Алан Паулс (1959) e aргентински писател. Роден е во уметничко семејство со потекло од Германија. Завршил филолошки факултет и бил професор по теорија на книжевноста. Работел како новинар, потоа и во една киносала. На тринаесетгодишна возраст почнува да пишува под влијание на Реј Бредбери, а подоцна и на Кортасар и на Кафка. Како автор користи експериментален стил што игра со формата и со јазикот, придружен со црн хумор и со флуидна нарација. 

Прикажи:
Сортирај по: