Корисничка поддршка:
Македонски English

Наџван Дарвиш

Наџван Дарвиш е роден во 1978 година во Еруса­лим, Палестина. Неговата прва збирка поезија e објаве­на во 2000 година и оттогаш неговата поезија е преве­дена и објавена на повеќе од дваесет јазици. Неговата книга „Нема што повеќе да се изгуби“ (New York Review Books) е номинирана за неколку награди, вклучувајќи ја и наградата за најдобар превод, и е избрана од страна на „Нешнал паблик радио“ како една од најдобрите книги за 2014 година во САД. Светски признаен, Наџван Дарвиш се смета за еден од најважните арапски поети на сегашноста.

Прикажи:
Сортирај по: