Корисничка поддршка:
Македонски English

Гербранд Бакер

Гербранд Бакер (роден 1962) е холандски писател. Студирал холандски јазик и литература. Работел како титлувач на природонаучни филмови пред да стане градинар. Неговите рани дела биле книги за деца и млади. За својот прв роман за возрасни ја добил наградата за најпродавано книжевно деби. Англискиот превод на романот „Скршнување“ во 2013 година  ја освоил наградата за Независна странска книжевна фикција.

Прикажи:
Сортирај по: