Корисничка поддршка:
Македонски English

Бернардо Карваљо

Бернардо Карваљо (роден 1960) е бразилски писател и новинар. Бил уредник на книжевен прилог, како и дописник од Париз и од Њујорк за бразилскиот дневен весник „Fohla de S. Paulo“. Автор е на 12 романи преведени на повеќе јазици. Добитник е на неколку значајни книжевни награди.

Прикажи:
Сортирај по: