Корисничка поддршка:
Македонски English

Нора Икстена

Нора Икстена (Рига, 1969) е латвиска писателка. По дипломирањето на Латвискиот универзитет, ги изучувала англискиот јазик и литература на универзитетот „Колумбија“ во САД. Активно е вклучена во процесот на креирање национална културна политика во Латвија. Била директорка на Националниот совет за култура. Авторка е на неколку книги, преведени на многу јазици. Соработува со уметници од разни области.

Прикажи:
Сортирај по: