Корисничка поддршка:
Македонски English

Ингвар Амбјернсен

Ингвар Амбјорнсен (роден 1956) е норвешки писател. Најпознат е по тетралогијата „Елинг“. Еден од неговите романи е филмуван и во 2001 година филмот е номиниран за „Оскар“ во категоријата најдобар странски филм. Во 2010 година се откажува од пишување. Четири години подоцна, почнува да објавува книжевни рецензии. Од 1985 година живее во Германија со сопругата, германската преведувачка Габриеле Хефс. 

Прикажи:
Сортирај по: