Корисничка поддршка:
Македонски English

Јуси Адлер-Олсен

Јуси  Адлер-Олсен (1950) е еден од најпопуларните и најчитани дански писатели. Во младоста свирел гитара во неколку поп-групи. Студирал медицина, социологија, филм. Бил издавач, уредник, композитор на филмска музика и продавач на книги. Неговите романи се објавени на 40 јазици и станале бестселери во многу земји. Добитник е на огромен број награди, а четири негови книги имаат и филмски адаптации.

Прикажи:
Сортирај по: