Корисничка поддршка:
Македонски English

Џорџе Арион

Џорџе Арион (роден 1946) е романски писател. Со објавувањето на Убиство во библиотеката (1983) ја отвора својата блескава кариера како автор на 15 крими-романи со ликот на Андреј Младин. Има објавено и книги поезија, книжевни критики, како и голем број новинарски текстови, сценарија, либрета за опера и за балет. Уредник е на книжевно списание и член е на Романското друштво на писатели.

Прикажи:
Сортирај по: