Корисничка поддршка:
Македонски English

Џејн Хокинг

Џејн Хокинг (1944) е англиска писателка и едукаторка. Студирала јазици. Докторирала на средновековната шпанска поезија. За време на студиите, го сретнала Стивен Хокинг. Во 1965 година стапиле во брак, кој траел триесет години. Имаат три деца.

Прикажи:
Сортирај по: