Корисничка поддршка:
Македонски English

Ирса Сигурдардотир

Ирса Сигурдардотир (родена 1963) е исландска писателка. Покрај литературата, работи и во една од најголемите инженерски фирми на Исланд. Пишува и за деца. Во 2003 година ја освоила Исландската награда за книжевност за деца. Главен лик во нејзините крими-романи е адвокатката Дора Гудмундсдотир.

Прикажи:
Сортирај по: