Корисничка поддршка:
Македонски English

Лари Трембле

Лари Трамбле (1954) е канадски писател. По докторирањето на театарски студии, неколку пати патувал до Индија да го проучува класичниот индиски танц катакали. Објавил дваесетина книги драми, поезија, романи и есеи. Тој е еден од најпродуктивните и најпреведувани драмски автори од Квебек, чии претстави се одиграни на дванаесет јазици. Предавал актерска игра на универзитетот во Монтреал.

Прикажи:
Сортирај по: