Корисничка поддршка:
Македонски English

Луиз Пени

Луиз Пени (1959) е канадска писателка. Дипломирала применета уметност на телевизија и радио. Работела како радиоводителка и новинарка цели 18 години. Пишува детективски романи сместени во канадската провинција Квебек. Единствена писателка во светот што петпати ја добивала наградата „Агата Кристи“ за најдобар детективски роман, како и наградата „Ентони“ за најдобар роман. Преведена е на триесетина јазици.

Прикажи:
Сортирај по: