Корисничка поддршка:
Македонски English

Дејв Егерс

Дејв Егерс (1970) е американски писател. Запишал факултет по новинарство, но ги прекинал студиите. Автор е на десет книги. Сопственик е на независната издавачка куќа „Мексвини“. Основач е на непрофитна мрежа што им помага на учениците да најдат финансиска поддршка за да може да студираат. Бил еден од тројцата добитници на ТЕД-наградата за 2008 година. Истата година бил избран меѓу „50 визионери што го менуваат светот“.

Прикажи:
Сортирај по: