Корисничка поддршка:
Македонски English

Вера Лилчиќ

Вера Лилчиќ е родена во Белград во 1932 година. Завршила средно медицинско училиште во Ниш, на отсекот фармација, а се вработила во Градската аптека – Скопје, каде што го поминала сиот свој работен век. Отсекогаш другарувала со книгите и уште од рано детство се обидела да пишува песни, кратки раскази, најпосле и роман. Автор е на поетската книга „Тајни на ѕвездените патеки“ (2016) и на збирката раскази „Мулен руж“ (2017).

Прикажи:
Сортирај по: