Корисничка поддршка:
Македонски English

Рамиро Пиниља

Рамиро Пиниља (1925-2014) е шпански писател од Баскија. Сакајќи да побегне од суровата повоена атмосфера, на 15 години станал опседнат со читање. Наскоро почнал да пишува и свои раскази. Пишувањето го сфаќал како хоби, сѐ дури не ја добил наградата Надал, кога се предал на пишувањето. Основал издавачка куќа, која функционирала настрана од големите струи. Автор е на голем број дела.

Прикажи:
Сортирај по: