Корисничка поддршка:
Македонски English

Бен Бљуши

Бен Бљуши (роден 1969) е албански писател. Дипломирал книжевност. Работел како новинар во еминентни медиуми. Најпознат е како политичар. Во неколку наврати бил и министер. Моментално е актуелен со новоформираната партија КНИГИ (ЛИБРА). По објавувањето на првите два романа, станува најозборуваниот писател во Албанија. Критиката го нарекува „атипичен феномен“, сметајќи дека го предизвикува Кадаре. Преведен е на повеќе јазици. 

Прикажи:
Сортирај по: