Корисничка поддршка:
Македонски English

Карин Фосум

Карин Фосум (1954) е една од најпознатите автори на крими-трилери, нарекувана уште и „норвешка кралица на детективскиот роман“. Дебитирала како поетеса на 20-годишна возраст со наградена збирка поезија. Оттогаш работела во болници, во старечки домови, како и со луѓе што се лечеле од зависност од дрога. Нејзиниот серијал со инспекторот Конрад Сејер е преведен на 25 јазици и освоил неколку врвни награди.

Прикажи:
Сортирај по: