Корисничка поддршка:
Македонски English

Одни Еир

Одни Еир (1972) е исландска писателка. Докторирала на Сорбона. Преведува и редактира книжевни дела. Организира уметнички настани во своите галериски простори во Њујорк и во Рејкјавик, во соработка со нејзиниот брат, археолог по професија. Имаат и своја издавачка куќа. Авторка е на три автобиографски романи. Најпозната е по романот Земја на љубовта, за кој има добиено неколку награди.

Прикажи:
Сортирај по: