Корисничка поддршка:
Македонски English

Нина Вејерс

Нина Вејерс (1987) е холандска писателка. Студирала теорија на книжевноста во Амстердам и во Даблин. Почнала да објавува кратки раскази и есеи во книжевни списанија. Води своја колумна во еден холандски неделник. Заедно со философката Симон Сарлос водела сексистички ток-шоуа, со гости од уметноста, културата, науката и од медиумите. Дебитирала со романот Последици во мај 2014 година.

Прикажи:
Сортирај по: