Корисничка поддршка:
Македонски English

Мишел Ламбер

Мишел Ламбер (1947) е белгиски франкофонски писател роден во Конго. Долги години бил новинар во белгиски неделник. Доцна почнал да објавува уметничка литература. Досега објавил четири романи и осум книги со раскази. Познат е по курсевите за пишување, кои ги води во различни културни центри, затвори, болнички установи. Основач е на наградата „Renaissance de la nouvelle“. 

Прикажи:
Сортирај по: