Корисничка поддршка:
Македонски English

Ана Ристовиќ

Ана Ристовиќ е родена во 1972 година во Белград. Дипломирала српска книжевност и јазик со општа книжевност на Филолошкиот факултет во Белград. Ги објавила книгите „Сновидна вода“ (1994, Бранкова награда), „Јаже од песок“ (1997), „Забава за безделната ќерка“ (1999, Награда „Бранко Миљковиќ“ и Награда на Саемот на книги во Игало), „Живот на разгледница“ (2003), „Околу нулата“ (2006), „П.С.“ (избрани песни, 2009, Награда „Милица Стојадиновиќ Србинка“), „Метеорски отпад“ (2013), „Нешто сјае“ (избрани песни, 2014), „Чистина“ (2015). Добитничка е на наградата за поети од Источна и Централна Европа „Хуберт Бурда“ (2005) и на „ДИС-овата награда за поезија“ (2014).

Прикажи:
Сортирај по:
SOLD OUT П.С.
200 ден.