Корисничка поддршка:
Македонски English

Јан Њемец

Јан Њемец (1981) е современ чешки автор. Студирал социологија и религионистика, како и театарска драматургија. Работи како уредник во издавачката куќа Хост и во истоименото списание. Редовно пишува и во неделникот Респект. Од 2014 година е претседател на новоформираната Асоцијација на писатели. Син е на писателот Лудвик Њемец.

Прикажи:
Сортирај по: