Корисничка поддршка:
Македонски English

Моника Трајковска

Моника Трајковска е родена на 26 мај 1989 година во Скопје. Уште од рана возраст покажува заинтересираност за човечкиот ум, па тоа ја води кон факултетот за психологија. По дипломирањето, сакајќи да дознае повеќе за однесувањето на луѓето, завршува и прв степен во областа на гешталт-психотерапијата. Смета дека целото искуство за време на студирањето ѝ помогнало при создавањето на ликовите од трилогијата „Наследството на Вероника“.

Фасцинирана од непознатото, отсекогаш се обидува да даде одговор на мистериите поврзани со човештвото, нашата планета и целиот универзум. Уште како дете смислува приказни со чија помош ги објаснува оние нешто што не ги разбира. Оваа навика останува со неа и во возрасните години, постојано поттикнувајќи ја во својот ум да создава имагинарни светови. Тоа е и причината поради која конечно решава да сподели една од овие приказни.

Прикажи:
Сортирај по: