Корисничка поддршка:
Македонски English

Роберто Арлт

Роберто Арлт (1900-1942) бил аргентински писател. Роден е како Роберто Годофредо Кристоферсен Арлт од родители европски имигранти. Односот со строгиот татко оставил длабоки последици на неговата личност и пишување. На соум години бил засекогаш протеран од училиште. Работел сè и сешто. Починал млад. Неговиот сандак е изваден од станот со кран, ироничен крај, сличен на неговите бизарни раскази. Влијаел на Г.Г. Маркес и на многу други писатели.

Прикажи:
Сортирај по: