Корисничка поддршка:
Македонски English

Маријам Петросјан

Маријам Петросјан (1969) е руска писателка со ерменско потекло. Родена е во Ереван, каде што работела во филмското студио „Ерменфилм“. Романот „Домот во кој...“ е нејзиното прво и засега единствено дело, кое го пишувала цели 18 години. Со неговото појавување во 2009 година, веднаш станало бестселер, а таа ја освоила книжевната награда „Руска премија“, која им се доделува на автори што пишуваат на руски јазик.

Прикажи:
Сортирај по: