Корисничка поддршка:
Македонски English

Драган Ј. Ристиќ

Драган Ј. Ристиќ (1948, Ниш) е професор по германски јазик, книжевен преведувач, писател, сатиричар и антологичар. Автор е на кратки раскази, афоризми, хаику-поезија и на поезија. Од 1996 година е главен уредник на списанието „Хаику новине“. Хаикуата му се преведени на 19 јазици (со добиени неверојатни 68, пред сè меѓународни, награди!), а расказите на германски, на бугарски и на македонски. Има објавено две книги афоризми, пет книги кратки раскази и дванаест книги хаику-поезија.

Прикажи:
Сортирај по: