Корисничка поддршка:
Македонски English

Александар Чудаков

Александар Павлович Чудаков (1938-2005) е руски писател и историчар и теоретичар на литературата. Бил еден од најпознатите специјалисти за творештвото на А.П. Чехов. Предавал литература во Русија. Бил визитинг-професор и на повеќе европски и американски универзитети. Ги обработувал и делата на Виноградов, Шкловски, Тињанов. Умира од тешка повреда на главата, добиена при неразјаснети околности.

Прикажи:
Сортирај по: