Корисничка поддршка:
Македонски English

Еси Едуџин

Еси Едуџин (1977) е канадска писателка со потекло од Гана. Студирала креативно пишување. Во 2004 година го објавила својот деби-роман. Како авторка гостувала во многу држави: САД, Шкотска, Исланд, Унгарија, Финска, Шпанија, Белгија. Писателска резиденција во Штудгард, Германија, била инспирација за нејзиниот најуспешен роман досега, Блуз од мешана крв. Живее во Британска Колумбија со сопругот и со ќерката.

Прикажи:
Сортирај по: