Корисничка поддршка:
Македонски English

Ана Андроска

Ана Андроска е родена во 1982 година во Скопје. Во 2005 година дипломирала на Факултетот за ликовни уметности, на отсекот сликарство. Досега имала три самостојни изложби (Сонувајќи со ѕвездите во Охрид, Сонувајќи со ѕвездите во Скопје и Лајка во Скопје), а учествувала и на групни изложби и на неколку работилници. Освен со сликарство, се занимава и со графички дизајн и редовно соработува со издавачката куќа „Антолог“.

Прикажи:
Сортирај по: