Корисничка поддршка:
Македонски English

Стеинун Сигурдардотир

Стеинун Сигурдардотир (1950) припаѓа на кругот најпознати современи авторки од Исланд. Студирала психологија и философија на Универзитетот во Даблин. Првата збирка песни ја објавува на 19 години. Во 1995 ја добива исландската награда за литература. Нејзиниот најпознат роман е екранизиран со Емануел Беар и сo Сандрин Бонер во главните улоги. Живеела на повеќе места во Европа, САД и во Јапонија.

Прикажи:
Сортирај по: