Корисничка поддршка:
Македонски English

Дан Лунгу

Дан Лунгу (роден 1969) е еден од најпреведуваните романски писатели. Пишува романи, куси раскази, поезија, драми, а познат е и како книжевен теоретичар и социолог. Во своите дела комбинира неореализам и постмодерна. Меѓу првите писатели што по револуцијата заработиле солидно од своите дела. Со парите си купил викенд-куќа. Живее и работи како универзитетски професор во градот Јаши.

Прикажи:
Сортирај по: