Корисничка поддршка:
Македонски English

Адолфо Биој Касарес

Адолфо Биој Касарес (1914-1999) бил новинар и преведувач, како и личен пријател и соработник на Хорхе Луис Борхес, со кого напишал шест книги и заедно го создале псевдонимот Бустос Домек, под кој обајцата објавувале. Добитник е на највисоки книжевни признанија, како наградата „Сервантес“ (1990) и францускиот орден „Легија на честа“ (1981). Неговите елегантно напишани дела се насочени кон метафизичките можности и го користат фантастичното за да ја постигнат целта.

Прикажи:
Сортирај по: