Корисничка поддршка:
Македонски English

Дарко Ангеловски

Дарко Ангеловски е самоук поет, сликар и уметник, роден на 10 октомври 1993 година во Скопје. Афинитети за уметноста пројавил уште од својата најрана возраст. Иако подеднакво се занимава со сите видови уметничко изразување и творење, најголем интерес има за пишувањето, кое претставува и негова најсилна страна. Тој е и еден од создавачите на Друштвото на мртвите поети – поетско читање и уметнички перформанс.

Прикажи:
Сортирај по: